MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Szerbiában tömegével mulasztanak vagyonbevallást tenni a politikusok

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

korrupcio 2Az állami korrupció elleni ügynökség közleménye szerint Szerbiában a 35.000 állami vezető közül legalább 9.000-en nem vallották be vagyonukat, ami egy hatalmas szám. Akik be is vallották, kérdés, milyen őszinteséggel tették azt.

Az ügynökség ezért 168 bűnvádi eljárást és kilenc bűnvádi feljelentést tett, melyek között három parlamenti képviselő és két községelnök is érintett. Nem mintha ez közelítene a kötelességüket nem teljesítők teljes számához.

A Magyar Remény Mozgalom elnöke, László Bálint a hír kapcsán portálunknak elmonda, az MRM a korrupció és a hivatali visszaélések legnagyobb ellenzője, és élharcos kíván lenni ezek felszámolásában és az elszámoltatásban.

Véleménye szerint a funkcionáriusok esetében nagyobb szigorral kell kezelni a vagyonbevallások bekérését, és azok ellenőrzését. László Bálint szerint a magyarországi Simon-ügy is rávilágított arra, hogy nem elég csak elfogadni egy-egy bevallást, de fokozott ellenőrzést is gyakorolni kell a politikusok felett.

Hogy egy délvidéki példát is említsünk, mindenképpen furcsa, hogy Szerbia egyik leggazdagabb magyar embere, aki egyben pártelnök is, néhány évvel ezelőtti vagyonbevallása szerint nem rendelkezett semmiféle saját személyautóval.

DélHír

Megosztás
You are here Aktuális Szerbiában tömegével mulasztanak vagyonbevallást tenni a politikusok