MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gondok léphetnek fel a magyarkanizsai községi kommunális szolgáltatások terén

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

oromhegyeskommA magyarkanizsai községhez tartozó Oromhegyesen egyre nagyobb a polgárok elégedetlensége, mivel a községi képviselő-testület többségi vezetése a legutóbbi ülésen két olyan döntést is hozott, amely a falu közösségét hátrányosan érinti. Az egyikkel teljes felhatalmazást kapott a községi kommunális közvállalat minden közterület  fenntartási feladat ellátására, többek között az oromhegyesi temető karbantartására is, amelyet eddig a falu kiválóan ellátott.

Horváth Dániel, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) községi tanácsnoka portálunknak elmondta, hogy a magyarkanizsai kommunális vállalat technikai és humán kapacitása erősen korlátozott, és a több mint tíz, községhez tartozó falu zavartalan ellátása már eddig is megkérdőjelezhető volt.

Az MRM tanácsnoka felszólalásában elmondta, hogy Oromhegyesen vannak olyan erőgépek és szakmunkások, amelyekkel, és akikkel egy kisebb helyi közvállalat keretein belül elláthatnák az állandó munkákat a faluban és akár a környező településeken is. A helyi közösség elnöke támogatja a kezdeményezést. Horváth a KKT ülésén beterjesztette a javaslatát, azonban azt a hatalmi többség leszavazta.


,,Számomra elszomorító, hogy rajtam kívül három másik oromhegyesi tanácsnok is ül a KKT-ben, akik szintén tisztában vannak a problémákkal, és mégis leszavazták a javaslatomat. Úgy gondolom, hogy tanácsnokként elsősorban a polgárok igényeit, és majd csak ezután a pártérdekeket kellene előtérbe helyezni. Egyébként a DP és a VMSZ képviselőiről van szó.”

A tanácsnok a kialakult helyzet kapcsán kétségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a községi kommunális közvállalat képes lesz ellátni a rá háruló feladatokat a község falvaiban, miután országos szinten létszámstopot hirdetett a kormány a közalkalmazottak terén. Szerinte természetesen szükség van a korlátozásokra, de nem lehet minden községre vagy városra ugyanazt az elvet alkalmazni, hiszen vannak helyek, ahol az igények reálisak és objektívek.

DélHír

Megosztás
You are here Aktuális Gondok léphetnek fel a magyarkanizsai községi kommunális szolgáltatások terén