MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Polgári elégedetlenség Muzslyán

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

muzslya-delhirportalMuzslyán néhány hete eredménytelenül zárult a helyi járulék érdekében szervezett referendum, bár az igenek voltak többségben, 60 százalék alatti részvétel miatt érvénytelenül zárult le a helyi voksolás.

A szavazás körülményeiről és a lakosok elégedetlenségének okairól kérdeztük Kovács Tibort, a Magyar Remény Mozgalom frissen alakult muzslyai tagszervezetének elnökét.

Kovács a helyi járulékkal kapcsolatban leszögezte, a két százalékos önrész mindenképp egy támogatandó kezdeményezés, amennyiben azt a pénz, amit a közösség tagjainak jövedelméből vonnak le, azt valóban a közösség építésére is fordítják. Azonban a sikertelen népszavazás is bebizonyította, hogy a helyi lakosok elveszítették bizalmukat a helyi politikai vezetésben és azok jóhiszeműségében. ,,Erre minden okuk meg is lehet, hiszen érdemes csak körülnéznünk a szebb napokat is megélt, egykoron dinamikusan fejlődő és nyüzsgő Muzslyán. Nem csak az életszínvonal, de a falunk népességi helyzete is egyre inkább átalakulóban van, miközben a falu vezetése hosszú évek óta szinte változatlan. A nagy hatalommal nagy felelősség is jár, ezt sajnos egyesek elmulasztották észrevenni. Ezek alapján is érthető hát az emberek bizalmatlansága.” – mondta el Kovács Tibor.

Mindemellett morális kívánnivalókat is hagyott maga mögött a helyi járulék körüli kampány. Az amellett kardoskodók az észérvek és az eddigi eredmények helyett trükközve, házalással, a választói névjegyzék felhasználásával próbálták meg sikerre vinni az ügyet. Olyan esetekről is hallani lehetett, amikor ,,elnézték”, ha mások rokona szavazott le valaki helyett. ,,Az MRM programpártként elítéli az ilyen módszereket, ugyanis mi hiszünk benne, hogy csakis valós célok mentén lehet eredményeket elérni és nem vásári szemfényvetők módjára kell becsalni az embereket a választási urnákhoz” – tette hozzá a muzslyai MRM elnöke.

,,Éppen ezért és a hasonló esetek miatt bontott vitorlát a Magyar Remény Mozgalom nemrégiben a legnagyobb bánsági magyar faluban is, hogy visszahozzuk azt a reményteljes magyar életet, amely egyre inkább kikopott Muzslyából. Ugyanis mi nagy reménnyel fordulunk a jövő felé és bízunk abban, hogy lesz még szebb magyar jövő itt, a Bánság szívében is, ennek érdekében pedig mindent meg is fogunk tenni, ezt garantálni tudom” - mondta el Kovács. Hozzátette, hogy ehhez szükségük lesz minden segítségre, ezért kérik minden helyi és környékbéli magyar nemzetiségű polgártól, akik úgy érzik, hogy a helyi magyar politika rossz úton halad, csatlakozzanak a mozgalomhoz és közösen állítsák talpra a sorvadó és nagy részt passzív kisközösségeinket.

A néhány hete alakult tagszervezet a legnagyobb közösségi oldalon is elérhető, az Mrm Muzslya-Nagybecskerek profilnév alatt.

Forrás: Délhír Portál

Megosztás
You are here Aktuális Polgári elégedetlenség Muzslyán