MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Bűnözési hullám Muzslyán - A rendőrség nem tesz semmit?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

http://www.napiaszonline.hu/pictures/kepek/kitepte_a_kezebol_a_taskat.jpgA bánsági nagy faluban, Muzslyán továbbra is katasztrofális a közbiztonsági helyzet.

A bánáti magyarság egyik központjának számító magyar faluból hónapok óta érkeznek hírek és médiabeszámolók a folyamatos bűnelkövetésekről. Úgy tűnik, a helyzet továbbra sem oldódott meg. Jól mutatja ezt az az eset is, amelyről Kovács Tibor, a Magyar Remény Mozgalom helyi elnöke számolt be a portálunknak.

Kovács szavai szerint a nejét két visszaeső bűnöző fosztotta ki a hét elején, azonban a rendőrség annak ellenére is passzívan áll az ügyhöz, hogy az elkövetők kilétét, nevét és pontos lakhelyét is megtudták mondani, valamint a kár is jócskán meghaladta a törvényben előírt kis értékű lopási értékhatárt.

Az eset hétfőn a délutáni órákban történt, amikor a sértett kerékpárjával a közlekedési szabályoknak megfelelően az úton haladt. Mígnem a vele azonos oldalon, a forgalommal szemben közlekedve két fiatal el nem kezdett felé tartani. Az egyik fiú a kerékpárt hajtotta, a másik pedig a kormányon ülve utazott. Amikor Kovácsné látta a feléje közeledő biciklit, megpróbált az elől kitérni, olyannyira, hogy már áttért a szembejövő sávba is. A két fiatal nagy hahotázás közepette szándékosan követte, a végén pedig összeütköztek. Ennek hatására a sértett hölgy leesett a kerékpárról, és az út menti árokba zuhant, vele együtt pedig a biciklire erősített kosara is felborult, amelyben a pénztárcáját tartotta. Mire feleszmélt, a két fiatal sűrű bocsánatkérés színlelése közepette felugrott a biciklire és elhajtott. A sértett csak ekkor vette észre, hogy a két cigány nemzetiségű, 14-16 év körüli fiatal a pénztárcájával együtt távozott a helyszínről.

A rendőrség a riasztás után Nagybecskerekről küldött ki egy járőrt, aki előtt ismertették a tolvajok pontos nevét és lakhelyét. Az adatokat az utcán tartózkodó és az esetet látó szemtanuk is megtudtak erősíteni. A pénztárcában egyébként valamivel több, mint ezer dinárnyi készpénz és egy javításra szánt, szakadt aranyékszer is volt, amelynek értéke meghaladja a 10 ezer dinárt. Mindemellett számos dokumentum: személyi igazolvány, vezetői engedély, betegkönyv mellett a bankkártyák is odavesztek. A rendőrség ennek ellenére az adatok felvétele után közölte, ilyen esetekben a tolvaj általában eldobja a kifosztott pénztárcát, ezért inkább várjanak néhány napot, amíg ez megtörténik, s amíg valaki meg nem találja azt... Majd ezzel a "jó tanáccsal" el is hajtottak.

A rendőrség azóta nem jelentkezett ez ügyben, emiatt a sértett ma délelőtt elment a helyi rendőrőrsre, ahol megtudta, hogy a muzslyai kapitányságon nem is hallottak az esetről. Pedig mint kiderült, nem ismeretlen számukra az elkövetők személyazonossága, akik annak ellenére, hogy kiskorúak, számos bűncselekményt követtek már el. Családjukkal együtt szociális eseteknek számítanak, lakóhelyükhöz a portát is az önkormányzat biztosította, valamint kedvezményezetten használják a vizet és az áramot is, amelyet. Ezt azzal hálálják meg, hogy folyamatosan fosztogatják az embereket és terrorban tartják a magányos és kiszolgáltatott idős polgárokat.

A muzslyai rendőrség ugyanarra hivatkozik, hogy kollégáik valószínűleg megkezdték már a kapcsolatfelvételt az illetékes szervekkel, mivel a kiskorú kisebbségieket egyelőre nem érintik a törvények. Jól példázza tehát a délvidéki közbiztonsági helyzetet ez az eset is, hiszen annak ellenére, hogy ismertek az elkövetők, a belügyi szervek mégsem tudnak (vagy nem akarnak) semmit sem tenni az eset kapcsán.

László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom elnöke portálunknak nyilatkozva, az ügy kapcsán elmondta: az MRM természetesen nem hagyja szó nélkül az ilyen és hasonló eseteket.

- Mint minden megkeresés esetében, ezúttal is igyekszünk segítséget nyújtani. A bűncselekmény áldozata most éppen a tagunk neje. Egyébként számunkra minden megkárosított nemzettársunk ügye egyaránt becsületbeli ügynek számít. Jól mutatja ezt a közbiztonsági programunk is, amellyel gátat lehetne szabni az egyre inkább elharapódzó bűnözési hullámnak, ha azt végre az illetékesek átültetnék a gyakorlatba - szögezte le László.

Az eset kapcsán az MRM egy nyílt levélben fordul a nagybecskereki belügyi szervekhez, amelyben több kérdésre keresi a választ.

- A rendőrség miért nem intézkedik egy olyan bűncselekmény után, amelynél ismert az elkövető pontos neve és címe?

- Az eset után több, mint 60 órával miért nincs tudomása a helyi rendőrségnek a településen történt bűnesetről?

- Mikorra és milyen intézkedések révén várható, hogy megoldják a kialakult helyzetet?

Elfogadhatatlan és tarthatatlan az a közbiztonsági állapot, amelyben a becsületes embereknek egyre több a félnivalójuk, miközben sokszor olyan érzésük támad, hogy a törvények a bűnözőket jobban védik, mint a tisztességesen dolgozó polgárokat.

Forrás: Délhír Portál

Megosztás
You are here Aktuális Bűnözési hullám Muzslyán - A rendőrség nem tesz semmit?