MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Szabadkai "luxus": se víz, se telefon, se internet - A számlák viszont érkeznek

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Korábban beszámoltunk a Magyar Remény Mozgalom (MRM) szabadkai szervezetének egyik tagjának tapasztalatáról, hogy a szabadkai vízműveknél egy hónapot kell várni április közepén egy bekötésre, mert nincs a közvállalatnak alvállalkozója, aki ezt elvégezze, mivel a bürokrácia nem gondoskodott a törvényes keretekről időben. Egyébként, szinte érthetetlen, hogy miért kell ilyen esetekben alvállalkozókat dolgoztatni, amikor magában a vízművekben is tobzódnak a munkások.

Az ötödik hónap, május végéig sem teljesítette a Szabadkai Vízművek és Csatornázási Közvállalat az alapfeladatnak számító kötelességét, és nem kötötte be a makkhetesi helyi közösség területén található családi házba a vízvezetéket. (Ki tudja, hányan szerepelnek még a várólistán?)

Ugyanennek a családnak a kálváriája folytatódott a Szerbiai Telekom vállalattal is. Szerették volna korábbi szabadkai vonalas telefonszámukat átmenteni az új lakcímre és az ADSL internetet is az otthonukba. A kérvényt át is adták, még április 14-én, de az ígéretek ellenére semmi sem történt. Vagyis, hazudok, ugyanis a számlák azóta is rendszeres érkeznek. Eközben sem az internetet, sem a telefont nem használták egy percig sem.

A sokszor felmagasztalt Szabadkán így kell megküzdeni az alapvető infrastrukturális szükségletekért, a 21. század sűrűjében. Ilyen és ehhez hasonló esetek nem történhetnének meg, ha létrejönne az az egyszerűsített közvállalati rendszer, amelyet a Magyar Remény Mozgalom (MRM) Szabadkai Városi Szervezetének helyi képviselője, László Gyula több ízben is bemutatott a városi képviselő-testület ülésein.

Az összes közvállalat összevonásával és helyettük egy nagyvállalat létrehozásával, amely egy igazgatóval és egy felügyelő bizottsággal működne, rövid időn belül többmilliárdos megtakarítás válna lehetővé. Az agyonduzzasztott és felhizlalt adminisztráció drasztikusan csökkenne, a pénz útja átlátható, követhető, ellenőrizhető lenne, a korrupció megrekedne, a szolgáltatások hatékonysága és minősége javulna, az árak pedig csökkenhetnének.

Egyébként ezt a modellt sikeresen alkalmazzák számos európai városban, többek között Debrecenben és Zágrábban is.

Hogy miért nem vezetik be Szabadkán és más délvidéki városokban? Ennyi közvállalat nélkül lehetetlenné válna a pártalapú foglalkoztatás, ami ugyanakkor nagymértékben megbénítaná a pártok közötti politikai kereskedelmet.

T. T – DélHír Portál – www.delhir.rs

Megosztás
You are here Aktuális Szabadkai "luxus": se víz, se telefon, se internet - A számlák viszont érkeznek