MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Részletek a zentai Visszhang harmadik számából

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Szavahihetőség?

A VMDP a Magyar Nemzeti Tanács választásait nem támogatta, elítélte az egész folyamatot és nem tartja legitimnek a választói névjegyzék létrehozatala miatt. Most ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) fóruma Budapesten, ahol a VMDP aláírta a MÁÉRT Zárónyilatkozatát, amelyben nagy eredményként ismerik el az MNT létrejöttét a Vajdaságban! Ezt Ágoston András is aláirta. Kérdésünk: Hol itt a következetesség? Vagy most már mégis legitim ez a testület e párt számára is?

Akció – felhanggal

A zentai Ecosave People Egyesület megelégelvén a tehetetlenséget, nem akarást és az emberek szükségleteinek figyelmen kívül hagyását – kikövezte a Népkertben található „gyógyvizes” kút környékét. Tették ezt engedéllyel. De hogy mit kaptak ezért a tohonya városvezetés részéről – arról jobb nem is beszélni! Ez van Zentán: ha valaki mer tenni a városáért és azt nem a jelenlegi vezető pártok színében csinálja, kígyót-békát mondanak rá. Nem baj, hogy évekig sárban tocsogtak az emberek – jó volt az úgy is. Ingyen munkával, fáradtságot és anyagiakat nem kímélve, önerőből tettek a városért – hát mit képzelnek ezek!!??? Megnyugtatva a rendes embereket mondhatjuk: az egyesület készíti a következő akcióját, amit decemberben hajtanak végre. Erről beszámoló a következő számunkban lesz!

Magyar osztályok megszűnése

 

„Tavaly valóban komoly elmulasztott lehetőség volt a magyar közösség részéről, hogy megerősítse, vagy elindítson egy magyar osztályt…, de egészen biztosan nem fogjuk ölbe tett kézzel nézni azt a hanyatlást, amely Udvarnokon és más szórványtelepülésen jelen van, és egy következő lépésben már a sokkal nagyobb számú magyar közösséget is elérheti. Ellenben rögtönzésnek, kapkodásnak helye nincs. Foglalkozunk a témával, de néhány hónap minimum kell ahhoz, hogy érdemi szakmai választ tudjunk adni a kérdésre.” – mondta Korhecz Tamás egy interjúban az Udvarnoki helyzettel kapcsolatban.

Csak az érdekel bennünket, hogy már tavaly is tudtak a problémáról, ennek dacára a VMSZ, az MNT nem tett semmit és még most is hónapokat kell várni a felmerült kérdésre adott válasszal! Kapkodásnak helye nincs, de ahogy látjuk az érdemi munkának sem! Nem véletlen, hogy a szórvány magyarság ekkorát csalódott a VMSZ-ben! És nem csak a szórvány magyarság! Kimutatások szerint csak Vajdaságban évente egy falunyi magyar tűnik el. A felmérések azt mutatják, hogy évente 3000 magyarral van kevesebb. Vajdaságban a falusi lakosság 22,1 százaléka nyomorog Az elmúlt 10 évben az aktív mezőgazdasági termelők száma 904 127-ről 529 236-ra csökkent. Kedves politikusok, erről beszéljünk!!!

Munkahelyi értékelés

Az éves teljesítményértékelés keretében a zentai választópolgárok egy leírást kértek Sirková Anikó polgármesteről.

 

Sirková Anikó, Zenta város polgármestere mindig

keményen dolgozik az irodájában. Anikó függetlenül dolgozik, nem

pazarolja a község idejét azzal, hogy a kollégákkal beszélget. Anikó soha nem

tagadja meg másoktól a segítséget, és mindig

időre fejezi be a kiadott munkát. Polgármesterünk gyakran sok időt tölt az

elkészítendő munkájával, hogy befejezze azt, néha folytatja az

ebédszünetben. Anikó egy olyan személyiség, hogy abszolút nincs

kétség afelől, hogy alapos és széles körű saját területén a

szaktudása. Úgy gondolom, Anikót nyugodtan lehet

egy igazi nagyágyúnak nevezni, akit nem lehet

nélkülözni. Következésképpen azt ajánlom, hogy Anikót

tüntessék ki. Erről a javaslatot majd

el kell küldeni minél hamarabb.

Aláírás: Megmondó P. Szilárd

 

Hamarosan érkezett egy kis kiegészítés a levélhez. "A polgármester asszony a hátam mögött állt, és olvasta a levelet, miközben írtam. Kérem, csak a páratlan sorokat (1, 3, 5 stb.) olvassák el, ezek tartalmazzák a valódi véleményemet."

 

A zentai Városházán egy csinos, fiatal nő jelentkezik a személyzeti osztályon.
- Mihez ért? - kérdezi tőle a személyzetis.
- Semmihez.
- Sajnálom, azokat az állásokat már mind betöltötték.

(Visszhang - Zenta)

Megosztás
You are here Aktuális Részletek a zentai Visszhang harmadik számából