MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

László Bálint: Egy politikailag működtetett és pénzelt "blog" szennyezi a délvidéki magyar közösség légterét

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnökeként mélységesen felháborít és határozottan elítélem a néhány hónapja a világhálón megjelent Vajdaság! SkaCcok (Cc) nevezetű illegalitásba burkolózó "blog" létezését és működését. Az interneten elérhető oldal nem tartalmaz valós személyt vagy személyeket jelölő szerkesztői neveket, sem a felelős szerkesztő nevét, sem regisztrációs számot, sem fizikai elérhetőséget, tehát nincs impresszum, ezáltal pedig a "blog" a sajtótörvénnyel ellentétesen működik.

Mindezt azért van így, mert egyértelmű, hogy az ott megjelenő személyeskedő, gyalázkodó, mocskolódó és hazug tartalmú szövegek és képmontázsok miatt büntetőjogi felelősség terhelné a szerzőket.

A névtelen, feltételezhetően a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) egyes tagjainak kezelése alatt álló médium ,,közösségépítőként“ határozza meg magát, és a könnyed ifjúsági témák mellett politikai vonatkozásban szinte egyedül a Magyar Remény Mozgalom (MRM) és a DélHír Portál (DH) ellen uszít.

Az oldal létezése mögött komoly és folyamatos anyagi támogatás is rejlik, hiszen reklámjaikkal a Magyar Szó, a VajdaságMa, a Pannon RTV és az internetes közösségi oldalak is tele vannak. Magyarán, a délvidéki magyar sajtó egy olyan illegális "blognak" nyújt reklámfelületet, amely huzamosabb ideje, következetesen hajt végre becsületsértést és rágalmazást az MRM tagjaival szemben.

Habár alkalomadtán el-eltűnnek MRM-ellenes cikkek az oldalról, világos, hogy bármelyik pillanatban készen állnak egy újabb gyalázatos húzásra. A hétvégén például,,önállósították” szennyező felületüket, és külön oldalt hoztak létre a legnagyobb közösségi portálon. Ezúton is üzenem a mocsokblog névtelenségbe burkolózó, gyáva ,,munkatársainak”, hagyjanak fel a délvidéki magyarság megtévesztésével, jöjjenek elő a fényre, és a nyilvánosság előtt mondják el a kritikáikat, a vita lehetőségét megadva. Természetesen, politikai és közösségi vitára hívom őket, nem pedig mások magánéletébe történő alattomos és hazug vájkálására, ahogyan azt jelenleg teszik. Ha nem merik vállalni nevüket és arcukat, abban az esetben biztosíthatom őket arról, hogy identitásuk nem marad rejtve, és mind a jogi, mind a társadalmi felelősségre vonásuk meg fog történni.

Egyúttal, kérem a Magyar Remény Mozgalom tagjait és szimpatizánsait, valamint a DélHír Portál szerkesztőit és olvasóit, fogjanak össze a gyűlöletkampány ellen, amelyet a ,,skaccok” folytatnak, és ne engedjék magukat felhergelni az alaptalan rágalmak és mocskolódások láttán.

László Bálint

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke

A DélHír Portál (DH) munkatársa

Szabadka, 2014. február 10.

Megosztás
You are here Blog László Bálint blogja László Bálint: Egy politikailag működtetett és pénzelt "blog" szennyezi a délvidéki magyar közösség légterét