MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Öröm a gyermekarcokon - Átadták az MRM által összegyűjtött adományokat

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Adomanyozas Hajdujaras

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) szabadkai szervezete Hajdújáráson, a Lurkóházban adta át 8 nagycsalád részére, köztük 25 gyermek számára az adománygyűjtés ,,eredményeit". Az összegyűlt tárgyi felajánlások mellett januárban még 35-40 zsák további adomány vár a magyar nagycsaládosokra, nem csak Szabadka környékén, hanem Csantavéren és Szenttamáson is.

Az átadásban köszönet illeti a közreműködésért és segítségért a Poverello Alapítványt, a Kolibri Nagycsaládosok Egyesületét és a hajdújárási Lurkóház vezetőit.

Az átadáskor László Bálint, az MRM elnöke elmondta, hogy egy hónapja kezdték meg a gyűjtési akciót, amely során gyermek és felnőtt ruhákat, tartós élelmiszereket, háztartási textíliákat, játékokat, lábbeliket és könyveket gyűjtöttek. A Hajdújáráson átadásra került csomagok mellett még mintegy 35-40 teli zsák adomány beérkezését várják vidékről, amelyek tartalmát január folyamán tervezik kiosztani. László Bálint kiemelte, hogy szervezetük korábban a Tiszamentén, Szerémségben és Bánátban bonyolított le adományozást, és most Bácskán volt a sor. Szavai szerint a nagycsaládos szülők társadalmunk legbátrabb tagjai, hiszen manapság azok is, akik anyagi lehetőségeik mentén meg is engedhetnék, hogy több gyermeket vállaljanak, ezt mégsem teszik meg, ők pedig bátran és kitartóan belevágtak a családgyarapításba. Ezért tisztelet és gratuláció illeti őket.

Az adományok gyűjtésében és átadásában a Jobbik délvidéki csoportja illetve mogyoródi alapszervezete is segédkezett. A helyszínen László Bálint és Vadalcsevity Viktor (MRM) mellett, Kiss Ervin a Jobbik délvidéki szervezője is megjelent, aki segített a csomagok kiosztásában.

A Kolibri Nagycsaládosok Egyesületének beszámolóját is közzétesszük az alábbiakban:

Egyesületünket a közelmúltban Vadalcsevity Viktor, a Magyar Remény Mozgalom jótékonysági akciójának egyik koordinátora kereste fel. A kapcsolatfelvételnek köszönhetően a két ünnep között 10 család kapott ajándékcsomagot. Az MRM elnökének, László Bálintnak köszönjük, hogy megtisztelte egyesületünket és tagjait. Az egyesület részére hagyott ruházat, könyv és lábbeli az új évben kerül szétosztásra. Köszönet Komenda Renátának az akció bonyolításáért és egyesületünkre szánt idejéért és a Poverello Alapítványnak, hogy helyet biztosított az örömszerzésnek. (Gajda Nóra, egyesületi elnök)

A Szabadkai Rádió magyar nyelvű adásának tudósítása:

Gyermek és felnőtt ruha–, lábbeli–, háztartási textil–, könyv– és tartós élelmiszergyűjtést szervezett a Magyar Remény Mozgalom. László Bálint, az MRM elnöke a Szabadkai Rádiónak nyilatkozva elmondta: 8 magyar nagycsaládnak osztották szét az adományokat, közöttük 25 gyermeknek. Az akció célja az volt, hogy enyhítsenek a téli hónapok nehézségein a magyar ajkú nagycsaládosok körében. Az adományokat ma adták át Hajdújáráson a Lurkóházban.

Az adományozási akcióról készült képeket az MRM egyik Facebook-profilján is megtekinthetik!

Forrás: DélHír Portál – www.delhir.rs

Megosztás
You are here Események Öröm a gyermekarcokon - Átadták az MRM által összegyűjtött adományokat