MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Juhász Zoltán, az MRM szabadkai elnöke a mai belgrádi tüntetésen: "Erőteljesen kiállunk a dolgozók jogaiért!"

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

tuntateszAmíg a VMSZ tapsol a kormánynak és üdvözli a dolgozók teljes elnyomását és további elszegényedését előrevetítő új szerb munkatörvényt, szerencsére akadnak olyan bátor magyar emberek, akik - ha kell - az utcán is hajlandóak kiállni a bajtársaikért.

Mint már írtunk róla, a szóban forgó törvény rendkívül súlyosan érinti a délvidéki magyar alkalmazottakat (is), akik kimagasló szorgalmukról és szaktudásukról ismertek.

Juhász Zoltán, a szabadkai Tatravagonka - Bratstvo cég dolgozója, továbbá a gyár szakszervezete végrehajtó bizottságának tagja, és nem utolsó sorban a Magyar Remény Mozgalom (MRM) szabadkai szervezetének elnöke részt vett a mai belgrádi tüntetésen.

Portálunknak adott rövid nyilatkozatában következőképpen foglalta össze a helyszínen szerzett benyomásokat:

- Külön busz indult Szabadkáról Belgrádba, amely az itteni cégek dolgozóit szállította. Vállalatunkból négyen vettünk rész a tiltakozó megmozduláson.

- Óriási tömeg, becslések szerint 15 ezer ember gyűlt össze a tűző napon. A tüntetés a jogos elkeseredettség és felháborodás ellenére békés légkörben zajlott. Nem tudok róla, hogy bármilyen incidens történt volna. A rendőrség nem vegzált bennünket.

a184266759153c7bd58deb60430117263 orig

- A közvélemény által ismert, dolgozók jogait megnyirbáló törvényszakaszokon kívül, ezúttal külön hangsúly került az eddig talán kevésbé emlegetett 12. szakaszra, amely az alkalmazottak emberi méltósága mellett, még a munkahelyi biztonságukat is semmibe veszi.

- A munkatörvényen kívül a tüntetés résztvevői hangot adtak elégedetlenségüknek a nyugdíjkorhatárral kapcsolatos gyalázatos elképzelések miatt.

- Nem tudom, folytatódnak-e a tüntetések és mikor. A helyzet alakulásától függően kerül sor a további egyeztetésekre. Reméljük, hogy a mai erőteljes demonstració hatására a munkaltatók - látván a dolgozók elszántságát - korrekt módon viszonyulnak majd az alkalmazottakhoz és tiszteletben tartják a nem túl nagy jogaikat - mondta Juhász Zoltán.

Forrás: Délhír - K. P.

Megosztás
You are here Események Juhász Zoltán, az MRM szabadkai elnöke a mai belgrádi tüntetésen: "Erőteljesen kiállunk a dolgozók jogaiért!"