MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Délvidéki gyerekek is voltak a gazdag programú mogyoródi táborban

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

A sorrendben II. Mogyoródi Szent László fiai táborban, amely július 20-tól 28-ig tartott, Délvidékről a szabadkai és adai gyerekek mellett az idén is volt egy szenttamási csoport. A  tábor főszervezője Gódor Ildikó volt, fő támogatója pedig a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány. A tábor további támogatói: Mogyoródi Civil Szervezet, Jobbik gödöllői és kistárcsai szervezete, Fóti Nagycsaládosok Egyesülete, Mogyoródi nonprofit KFT, továbbá a Jobbik ifjúsági tagozata Alsó és Felsőzsolcáról. A délvidéki fiatalok részvételének biztosításában a Magyar Remény Mozgalom (MRM) segédkezett.

A nyolc napon át tartó táborban több a gyerekek több történelmi, néprajzi előadást hallhattak, de kirándulásokon is részt vettek. Gazdik Erzsébet, a szenttamásiak csoportvezetője elmondta, hogy az ismerkedést követően másnap a tábor lakóinak Dúró Dóra tartott előadást Megmaradásunk záloga a gyermek nemzetpolitikai stratégia –gyermekeknek is érthető módon címmel.

Őt követően Murányi Levente tartott előadást a Pozsonyi csatáról és 1956-ról – gyerekszemmel címmel. Az előadások után kézművességgel, ezen belül is a fazekas mesterséggel ismerkedhettek a résztvevők, melyet Illés Anita mutatott be.

A következő nap programja egy fóti kirándulás volt, ahol a helyi római katolikus templom mellett a Károlyi család kastélyába is ellátogattak, itt Kubinyi Tamás tartott előadást. Gödöllőre is szerveztek kirándulást, Erzsébet-Sissy királyné kedvenc kastélyát és a városi múzeumot látogatták meg, a szabadidős program pedig sporttevékenységekkel folytatódott.

A tábor ötödik napján került sor Révész P. László bőrdíszműves harci bemutatójára, de volt íjászat gyakorlása is, a nap hátralévő részében pedig történelmi filmeket vetítettek. A tábor a következő napon budapesti kirándulással folytatódott, a táborlakók a Magyar Országházba látogattak, megtekintették a Szent Koronát, majd Hunyad várába mentek, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, Novák Előd fogadta a táborozókat. A tábor hátralévő részében a néptáncon volt a hangsúly, de szerveztek íjászversenyt, emellett pedig csocsó, tollaslabda és kézilabda is volt. Az utolsó nap szentmisére látogattak a gyerekek, a búcsú pedig a hagyományos esti tábortűz mellett zajlott.

Az idei táborban Magyarországról 12, Délvidékről 16, Kárpátaljáról pedig 12 gyermek vett részt a táborban. Sátorokban aludtunk, nagyon jó volt az élelem, a vendéglátás, társalgás – hallottuk Gazdik Erzsébet csoportvezetőtől, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) alelnökétől.

Paraczky László – Szenttamás.rs nyomán T. T.

Megosztás
You are here Események Délvidéki gyerekek is voltak a gazdag programú mogyoródi táborban