MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Szomorú tanulság: hiába azonosítod az elkövetőt, azt nem büntetik meg

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Az eset óta több mint egy hónap telt el. László Bálint, az MRM elnöke a válaszlevél kapcsán elmondta, nehezen lehetne elégedett az ember az olvasottakkal, hiszen tulajdonképpen egy utcai rablás felgöngyölítésére egy hónap sem volt elég, annak ellenére, hogy maga a sértett száz százalékos bizonyossággal azonosította az elkövetőket.

 

A bánsági nagy faluban, Muzslyán továbbra is katasztrofális a közbiztonsági helyzet. A bánáti magyarság egyik központjának számító magyar faluból hónapok óta érkeznek hírek és média beszámolók a folyamatos bűnelkövetésekről. Úgy tűnik, a helyzet továbbra sem oldódott meg. Jól mutatja ezt az az eset is, amelyről Kovács Tibor, a Magyar Remény Mozgalom helyi elnöke számolt be a portálunknak még április első felében.

Kovács szavai szerint a nejét két visszaeső bűnöző fosztotta ki a nyílt utcán, azonban a rendőrség annak ellenére is passzívan állt az ügyhöz, hogy az elkövetők kilétét, nevét és pontos lakhelyét is meg tudták mondani.

László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom elnöke portálunknak nyilatkozva, az ügy kapcsán akkor elmondta: az MRM természetesen nem hagyja szó nélkül az ilyen és hasonló eseteket.

- Mint minden megkeresés esetében, ezúttal is igyekszünk segítséget nyújtani. A bűncselekmény áldozata most éppen a tagunk neje. Egyébként számunkra minden megkárosított nemzettársunk ügye egyaránt becsületbeli ügynek számít. Jól mutatja ezt a közbiztonsági programunk is, amellyel gátat lehetne szabni az egyre inkább elharapódzó bűnözési hullámnak, ha azt végre az illetékesek átültetnék a gyakorlatba - szögezte le László.

Az eset kapcsán az MRM egy nyílt levélben fordult a nagybecskereki belügyi szervekhez, amelyben több kérdésre kereste a választ:

- A rendőrség miért nem intézkedik egy olyan bűncselekmény után, amelynél ismert az elkövető pontos neve és címe?

- Az eset után több, mint 60 órával miért nincs tudomása a helyi rendőrségnek a településen történt bűnesetről?

- Mikorra és milyen intézkedések révén várható, hogy megoldják a kialakult helyzetet?

Végül, május 12-ei dátummal érkezett válaszlevél Bojan Marković, a nagybecskereki rendőrség főosztályvezetőjétől, aki az MRM elnökét, hogy az ügyről tudomásuk van a rendőrkapitányságon, és tételesen felsorolta a jegyzőkönyvbe vett károkat. Ezek alapján kiderül, hogy a nyomozás hivatalosan folyik. Azonban a levél érdemleges információjából az derül ki, hogy a sértett által pontosan megjelölt és azonosított elkövetők kapcsán a rendőrség „nem találta megalapozott gyanúját”, hogy azok a cigány fiatalok követték volna el a lopást. Továbbá, a rendőri vezető azzal zárta sorait, hogy a nyomozást „intenzíven folytatják”.

Az eset óta több mint egy hónap telt el. László Bálint, az MRM elnöke a válaszlevél kapcsán elmondta, nehezen lehetne elégedett az ember az olvasottakkal, hiszen tulajdonképpen egy utcai rablás felgöngyölítésére egy hónap sem volt elég, annak ellenére, hogy maga a sértett száz százalékos bizonyossággal azonosította az elkövetőket. Hozzáfűzte, hogy az állam hozzáállása a bűnözőkhöz merőben változatlan. Tétlenül szemlélik az emberek kifosztását, melyről tanúskodnak a DélHír Portálon is megjelent csantavéri, szabadkai és péterrévei betörési hullámokról szóló beszámolók.


T. T. – DélHír Portál – www.delhir.rs

Megosztás
You are here Hivatalos levelek Szomorú tanulság: hiába azonosítod az elkövetőt, azt nem büntetik meg