MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Korhecz Tamás válasza a képviselői kérdésekre

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Az MNT elnöke válaszolt az MRM képviselője által feltett képviselői kérdésekre. László Bálint, a párt elnöke a vagyon-visszaszármaztatásról szóló törvénnyel kapcsolatos választ tudomásul vette, de nem fogadja el. A levelet az alábbiakban közöljük:

Tisztelt Címnek a Magyar Nemzeti Tanács tizenötödik rendes ülésén elhangzott képviselői kérdéseire a következő válaszokat adom:

Kapcsolódó íráshttp://www.mrm.rs/kepviselink-irtak/602-kepviseli-kerdesek-a-magyar-nemzeti-tanacs-elnoekehez

 

1. A szórványmagyarság gondozása mint fontos szempont, megjelenik minden MNT által elfogadott és kidolgozás alatt levő stratégiájában. Ilyen szempontok alapján lettek kiválasztva a kiemelt jelentőségű intézmények és ilyen szempontok is figyelembe véve lettek kezdeményezve az alapítói jogok átvétele akár az oktatási akár a kultúrális intézmények esetében. A Vajdasági magyar szórványstratégia kapcsán, amelyet a zentai Identitás Kisebbségkutató Műhely gondoz elmondható, hogy annak megfogalmazásában részt vesznek egyes MNT tagok is, és amint kidolgozásra kerül és azt hasznosítani lehet a Magyar Nemzeti Tanács további feladatainak megfogalmazásakor, illetve gyakorlati megvalósulásakor, akkor számíthat a Magyar Nemzeti Tanács támogatására.

2. A Vagyon-visszaszármaztatásról szóló törvényre vonatkozó kérdése kapcsán elmondható, hogy a tiltakoztás és bármilyen más jellegű állásfoglalás mára tárgytalanná vált, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség, illetve a Magyar Kormány együttes fellépésének köszönhetően a rehabilitációról szóló törvényjavaslat megnyugtató módon rendezi, és helyezi hatályon kívül a délvidéki magyarság, a szerbiai németség és bolgárság kollektív bűnösségére vonatkozó törvényi rendelkezéseket. Az előrejelzések szerint a törvény még e hónap folyamán elfogadásra kerülhet.

3. A temerini Kókai Imre Általános Iskolával kapcsolatos történéseket a Közigazgatási Hivatal követi és mint olyan intézménynek, amelynek alapítói jogának átvételét kezdeményezte, kiemelkedő figyelemmel kíséri azt. Amennyiben szükség lesz rá, abban az esetben erről az MNT ülésén is be fogunk számolni.

 

Tisztelettel,

Dr. Korhecz Tamás

MNT elnök

 

Szabadka, 2011. november 3-án

Megosztás
You are here Hivatalos levelek Korhecz Tamás válasza a képviselői kérdésekre