MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MRM: Több magyar nyelvű csatornára lenne igény - Levél a Sat-Trakt szolgáltatóhoz

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) Magyarkanizsai Községi Szervezete és annak községi képviselője a községi képviselő-testület egyik korábbi ülésén felvetette azt a problémát, miszerint a Tisza-mentén is működő Sat-Trakt Kábeltelevízió Szolgáltató Kft. műsorprogramjában a lakosság nemzeti összetételéhez képest elenyészően kevés a magyar nyelvű televíziós állomások száma. Ezért az MRM levélben fordult a szolgáltató tulajdonosához, konkrét javaslatokat is megfogalmazva:

Tisztelt Zsemberi János Úr!

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) úgy fordul Önökhöz, mint egy magyar tulajdonú, immár húsz éves múltra visszatekintő céghez, akik a kezdetekben a délvidéki magyar közösség bizalmának is köszönhetően érték el azt a szintet és lefedettségi hálót, ahol cégük ma tart.

Ugyan szervezetünk egy politikai mozgalom, de a magyarság mindennapos problémáival is foglalkozni kívánunk. Mindamellett, hogy tiszteletben tartjuk az Önök üzletpolitikáját, megkérjük, gondolják át a magyar nyelvű csatornák aránymegoszlását a szerb és angol nyelvű adásokhoz viszonyítva.

Az alapcsomagjukban található körülbelül 70 csatorna közül mindössze 20-25 sugároz magyar nyelvű adást, vagyis kevesebb mint a fele. Bár üdvözlendő, hogy az új digitális csomagjukban néhány adóval több magyar csatorna szerepel, mégis számos felhasználó, és így az MRM is aránytalanul kevésnek találja azok számát.

Mi nem kívánunk az Önök cégének üzletpolitikájába beleavatkozni, ezt a problémát nem politikai kérdésként, hanem közösségi ügyként kezeljük és hisszük azt, hogy Önök számára is az elégedett felhasználók a legfontosabbak.

Javasoljuk, hogy fontolják meg a nyelvi csomagok létrehozását, vagyis "magyar", "szerb" és "vegyes" csomagok felállítását, amely alapján mindenki kedvére válogathatna a csatornák között, aszerint, hogy milyen nyelven követnék a műsorokat.

Hisszük azt, hogy ez a felhasználóbarát hozzáállás az Önök üzleti sikerét is szolgálná, ugyanakkor a délvidéki magyar közösség kulturális-nyelvi fejlődésének és a szórakozási lehetőségeinek bővüléséhez is hozzájárulna.

Maradunk tisztelettel,

Horváth Dániel,

az MRM községi tanácsnoka

és

Törteli Csongor,

az MRM Magyarkanizsai Községi Szervezet elnöke

Magyarkanizsa, 2013. szeptember 2.

Megosztás
You are here Hivatalos levelek MRM: Több magyar nyelvű csatornára lenne igény - Levél a Sat-Trakt szolgáltatóhoz