MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Miért megtiszteltetés a Nemzeti Közösségek Listája jelöltjének lenni? Mit hozhat ez a koalíció a délvidéki magyarság számára?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) hat tagja szerepel a Nemzeti Közösségek Listájának jelöltjei között. Különböző

nemzedékekhez tartoznak, eltérő a vérmérsékletük, a stílusuk, de egyvalamiben nem különböznek: mindannyian idealisták, akik számtalanszor bebizonyították a magyarság iránti szeretetüket és elkötelezettségüket, komoly áldozatokat hozva a legnemesebb célokért.

erzsike-mrmGazdik Erzsébet szenttamási nyugdíjas, pályafutása jelentős részét az Újvidéki Rádiónál töltötte.

- Meggyőződésem, hogy a Nemzeti Közösségek Listája keretében kifejezésre jutnak az MRM elképzelései, vagyis mozgalmunk teljes mértékben megőrzi önálló arculatát. Tehát az erre vonatkozó kételyek és rosszindulatú célozgatások teljesen indokolatlanok.

Ha a polgárok elég nagy számban szavaznak bizalmat a 14. számú listának, és az MRM jelöltje bejut a parlamentbe, az itteni magyarság sokkal határozottabb, konkrétabb és eredményesebb érdekképviseletre számíthat, mint eddig. Nemzettársaink gyorsan meggyőződhetnek majd, hogy igenis szabad és kell követelni mindazokat a jogokat, amelyeket a többségi nemzet már élvez. A közvélemény, amelyet egyes erők megpróbálnak félrevezetni, negatív fényben feltüntetve a mozgalmunkat, megláthatja, hogy a parlamentben lehet keményen, de ugyanakkor kulturáltan és taktikusan küzdeni akár a legnagyobb célokért is, mint amilyen a magyar önrendelkezés.

László Bálint szabadkai okleveles terület- és településfejlesztő geográfus, az MRM elnöke:

LB-011- Mint ismeretes, a három magyar összetartó párt mellett, a magyarokéhoz igencsak hasonló helyzetben levő bosnyák és horvát nemzeti közösséget képviselő pártok alkotják a koalíciónkat. Az MRM-nek természetesen rendkívül nagy a szövetségen belüli súlya, hiszen a mozgalmunk megalakulása óta eltelt viszonylag rövid idő alatt máris megmutatta, hogy a nemzetünket érintő összes kérdéssel akar és tud foglalkozni. Programcéljainkból is egyértelműen kiderül, hogy számunkra nincsenek kis és nagy problémák, ha a délvidéki magyarságról van szó. Mindegyikhez nagy alapossággal és elszántsággal állunk hozzá.

Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy ilyen nehéz, de egyúttal nemes feladattal és küldetéssel ajándékozott meg bennünket. Semmi sem fontosabb számunkra, mint hogy jobbra fordítsuk a becsületes délvidéki magyarok sorsát. Ha a 14. számú lista elegendő voksot kap, a polgárok meg fognak lepődni, milyen rövid idő alatt lehet konkrét, érezhető eredményeket elérni.

- Természetesen imponál, hogy nemzeti közösségek tisztességes, nem korrupt pártjaiból álló szövetség jelöltje lehetek, de leginkább annak örülök, hogy az MRM ismét megméretteti magát. Minden egyes választás újabb alkalmat jelent, hogy még több polgárral kerüljünk közvetlen kapcsolatba, és ilyenkor a velünk szembeni médiazárlat is legalább egy árnyalattal kisebb szokott lenni.

Szlivka Gábor topolyai agrármérnök:

Ami engem illet, a szakmámból kifolyólag napi szinten találkozom derék gazdáinkkal, és részletes betekintést nyerhetek a gondjaikba. Egyértelmű, hogy gyökeresen meg kell változtatni a mezőgazdasághoz való viszonyulást, hiszen az egyetlen működőképes gazdasági ágazatról van szó. Például kamatok eltörlésére, számos más kedvezményre és általában egy komolyabb törvénymódosításra van szükség a kis földtulajdonú termelők védelme érdekében, valamint az MRM programjában szereplő egyéb, a mezőgazdaság fejlesztését szolgáló lépésekre. Tény, hogy más pártoknak is akadnak agráriummal kapcsolatos ötleteik, de őket általában csak a választásokig foglalkoztatják a parasztok problémái. Az MRM pedig amit közöl, azt komolyan gondolja, és véghez is viszi. Ezért lenne célszerű, ha mindenki a 14. számú listára szavazna.

Zubcsik Gábor péterrévei szoftverfejlesztő, egy informatikai cég alkalmazottja, emellett az Újvidéki Egyetem Szabadkai Közgazdasági Karának informatika szakos hallgatója:

zubcsik gabor500- Ha elegen karikázzák be a 14. számot, végre parlamenti szintre lehet emelni a polgárőrség bevezetésének kérdését. A településen ahol élek, egyértelműen bebizonyosodott, hogy ez a közbiztonság javításának egyetlen hatékony módszere. Az éjjeli járőrözéseknek köszönhetően több délvidéki faluban jelentősen csökkent a betörések száma. A polgárőrség témáját eddig tudtommal csak az MRM vállalta fel, amiért számos védtelen család máris hálás lehet.

Mindenképpen a parlament elé kell, hogy kerüljön a magyar településekre irányuló illegális és szervezett betelepítések kérdése is, amellyel az MRM-en kívül mások nemigen mernek nyíltan foglalkozni. Meggyőződésem, hogy a délvidéki magyarságnak nagyon sokat jelentene, ha a Nemzeti Közösségék Listája révén az MRM képviselője bekerülne a parlamentbe.


László Gyula szabadkai nyugdíjas vállalkozó, az MRM szabadkai városi képviselő-testületének tanácsnoka:

gyula-mrm1- A délvidéki magyarság számára kulcsfontosságú, hogy a 14. számú lista minél jobban szerepeljen a választáson, hogy végre legyen rendes magyar érdekképviselet. Nehogy már az itteni magyarokat ne illesse meg mindaz, amit a koszovói szerbek megkaptak! A magyar területi autonómia kivívása akár életbevágó kérdés lehet a magyarjaink számára. Ha az MRM-nek a Nemzeti Közösségek Listája által lesz parlamenti képviselője, legmagasabb szerbiai szinten teljes erőbevetéssel küzdünk majd az említett cél megvalósításáért.

Mint szabadkai tanácsnok, ezúttal hadd emeljem ki a rendkívül sokrétű és széleskörű programunkból azt a pontot, amely a közvállalati hálózatok átfogó reformjára vonatkozik. Magyarán: a városokban és községekben működő közvállalatok összevonásáról, vagyis helyettük csak egy, központi vállalat létrehozásáról lenne szó. Ily módon, a hatalmas megtakarítások mellett, nagymértékben útját lehetne állni a különböző mesterkedéseknek, valamint a pártalapú foglalkoztatásnak. A szabadkai VKT-ben folyamatosan küzdök ezért a célért. Itt az alkalom, hogy ezt a kérdést parlamenti szintre vigyük. Ehhez arra van szükség, hogy minél több polgár bekarikázza a 14. számot.

Bíró Klára ürményházi mezőgazdasági vállalkozó, tanulmányait a tartományi fővárosban folytatta, az Újvidéki Egyetem Természettudományi Karának matematika szakos hallgatójaként.

- Örömmel szerepelek bármelyik listán, amelyen az MRM is jelen van, ugyanis tapasztalataim szerint ez a legőszintébb és legtisztább magyar nemzeti erő Délvidéken.

A Nemzeti Közösségek Listájának ilyen összetétele számomra teljesen elfogadható, annál inkább, mert a szórványban élve, nap, mint nap szemtanúja vagyok különböző nemzeti kisebbségek vergődésének. Természetesen legérzékenyebben a szórványmagyarság sorsa érint. Mint megrögzött optimista, mégis bízom benne, hogy az MRM segítségével jobbra fordítható a délvidéki magyarság és azon belül a szórványban élő nemzettársaink helyzete is. Az MRM már bebizonyította, hogy szívügyének tekinti ezt a kérdést. Ha bejut a parlamentbe, semmi kétség, hogy ez még inkább kifejezésre jut. Ezért én is arra biztatom a délvidéki magyarságot, szavazzon a 14. listára.

DélHír Portál – www.delhir.rs

Megosztás
You are here Interjúk Miért megtiszteltetés a Nemzeti Közösségek Listája jelöltjének lenni? Mit hozhat ez a koalíció a délvidéki magyarság számára?