MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Magyar-magyar szervezeti kapcsolatok

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark
Magyar-magyar szervezeti kapcsolatok

A szerbiai plurális kisebbségi rendszernek számos torzulása és hibája van, de hivatalosan adottak a keretek a belső kisebbségi demokrácia kibontakozásához. A délvidéki magyarság nagy részének a véleménye szerint a többpártrendszer megosztottságot és leforgácsolódást eredményez az érdekérvényesítés területén. Az MRM véleménye az, hogy egy pártot, egy érdekvédelmi szervezetet elsősorban annak tevékenysége, aktivitása, eredményessége, és nem utolsó sorban nagysága, ereje határoz meg. Ha ilyen szempontok szerint tekintünk az általános délvidéki magyar politikai palettára, akkor elmondhatjuk, van min javítani, és a kisebbségi politizálást nem a pártok száma alapján kell megítélni.

Az MRM-ben úgy gondoljuk, hogy a nemzet sorsát érintő fontos kérdésekben konszenzusra van szükség. Ebben pártunk partner kíván lenni. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sok helyzetben a már fent említett pártelbírálás alapján lehet a tárgyalási pozíciókat meghatározni. Ezzel minden felelősen és reálisan gondolkodó pártvezetőnek tisztában kell lennie. Az MRM vezetése hajlandó együttműködni meghatározott ügyek, témák esetében más magyar párttal, illetve pártokkal, amennyiben a tárgyalási feltételeket minden oldalról sikerül lefektetni, és azokat betartatni.

A választásokon az MRM nyitott más független, civil és politikai szervezetekkel való együttműködésre. Az esetleges együttműködésre az aktuális politikai-társadalmi helyzet, illetve a nép akarata is kihatással van, de mindenek előtt a párt tagjai által támogatott irányelvek megvalósítása az, ami befolyásolja az ezzel kapcsolatos döntéseket.

Megosztás
You are here Irányelvek Magyar-magyar szervezeti kapcsolatok