MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Külhoni és külföldi kapcsolatok

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark
Külhoni és külföldi kapcsolatok

A trianoni tragédia óta a Kárpát-medence földrajzi, gazdasági és nemzeti értelemben darabokra hullott. A különböző országokban rekedt magyarok közötti kapcsolattartás hosszú időre megszakadt, majd a rendszerváltás után akadozva újraindult. Természetesen, itt elsősorban anyaországi és külhoni magyarok közötti kapcsolatokról beszélhetünk. Az MRM álláspontja szerint az egész Kárpát-medence magyarságának sorsa összefügg. A határon túli magyarság érdekei, a különböző régiókban, sok ponton egybevágnak. Az anyaországi támogatásra és a kölcsönös segítségnyújtásra pedig nagyon nagy szüksége van mindannyiunknak.

Az MRM mentesülni kíván a szocialista-kommunista éra alatt nevelkedett káderektől, és magától a gondolkodásmódtól is. Ezért, amikor a külkapcsolatok ápolásáról beszélünk, ki kell mondani, hogy tárgyalópartnernek, együttműködő szervezetnek, illetve személynek elsősorban olyanokra gondolunk, akik következetesen képviselik a magyarság ügyét, nem simulnak a többségi nemzet mindenkori hatalmi rendszeréhez, nem alkalmaznak kommunista módszereket ügyeik intézésében, és akikről az évek során bebizonyosodott, hogy szavahihetőek.

Az MRM mint délvidéki magyar párt, amely gondolkodásmódjában nemzeti jobboldali, de ugyanakkor az itteni magyarság teljes egészének problémáival foglalkozó szervezet, elsősorban olyan pártokkal, szervezetekkel és személyekkel kíván külkapcsolatokat ápolni, akik elvi és gyakorlati segítséget akarnak nyújtani az MRM irányelveinek megvalósításához.

Megosztás
You are here Irányelvek Külhoni és külföldi kapcsolatok