MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Egészségügy, család- és gyermekvédelem

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark
Egészségügy, család- és gyermekvédelem

Az MRM szerint a délvidéki magyarság hosszútávú problémáinak legégetőbb kérdései között a magyarok gyermekvállalása áll. Tudjuk, hogy az állam ezen a téren nem érvényesítheti a kisebbségekkel szembeni pozitív diszkriminációt. Ezért az MRM követeli az államtól, hogy növelje a gyermeket vállalók támogatását és csökkentse a rájuk nehezedő terheket. A szilárd szociális és anyagi háttér, valamint a nyugodt és kecsegtető életkörnyezet indukálná a nagyobb mértékű gyermekvállalást a délvidéki magyarság keretein belül is. Ugyanígy, az anyaországi kormány és szervezetek támogatását is kérjük, hogy a már magyar állampolgársággal rendelkező vagy az arra már igénylést beadott fiatal házaspárok részére gyermekvállalást ösztönző támogatást nyújtson.

Támogatjuk a fogyatékkal élők életkörülményeinek a megkönnyebbítését, legyen szó fizikai akadálymentesítésről vagy akár munkahelyi foglalkoztatásról. Az esélyegyenlőség serkentése érdekében segítségére leszünk a fogyatékkal élő párttagjainknak, illetve támogatunk minden erre irányuló törekvést.

A nyugdíjasok és idősek számára követeljük, hogy a mindenkori nyugdíjösszegek arányosan változzanak a pénz fizetőerejével, valamint tegyék elérhetőbbé az idősek gondozását mindenki számára. Fontos, hogy az idősebb korosztály számára minden hivatalos ügyintézést tegyenek lehetővé saját anyanyelvükön. Sőt, a gyógyszertárak alkalmazottai magyar nyelven szolgálják ki és tájékoztassák a betegeket, valamint gondoskodjanak arról, hogy a gyógyszerek mellé hivatalos magyar fordítású mellékleteket is csatoljanak.

A drogellenes politikánkra is nagy hangsúlyt kívánunk fektetni. Ez a probléma a felszín alatt hatalmas méreteket öltött, és a rendőrség, valamint az állam ölbe tett kézzel néz erre. Rendezvényeinken és kiadványainkban tájékoztatjuk a délvidéki magyar fiatalságot a drogok káros hatásairól és a leszokás lehetőségeiről.

Bevezetjük a közmunka programot, amelynek értelmében a munkaképes korosztályú és munkaképes fizikai állapotú, de eddig segélyből és támogatásból élő polgárok számára kötelező a munkavégzés. A munkákat a saját településükön végzik, és cserébe kapják a segélyt, illetve a támogatást.

A magyar állam anyagi támogatásával jöjjön létre a határon túli Magyar Családvédelmi Alap, amely a magyar családok gyermekvállalását, családalapítását ösztönözné és vigyázná. Ugyanakkor, ellenezzük az abortuszt, az élet kioltásának tettét.

Megosztás
You are here Irányelvek Egészségügy, család- és gyermekvédelem