MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Idegenforgalom és vendéglátás

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark
Idegenforgalom és vendéglátás

Délvidékünk, némi hanyatlása ellenére, még mindig olyan kulturális és természeti örökségi értékeket és látványosságokat tud felmutatni, amelyek képesek ide vonzani mind a turistákat, mind az idegenforgalomba befektetni kíváni üzletembereket. A helyi magyarság érdeke, hogy történelmi múltunk bemutatásra kerüljön. Délvidék a szerbség számára csak egy ,,síkság”, de számunkra a délvidéki magyarság mindenkori élettere. Ezért kell minél nagyobb nyilvánosságot adni a turisztikai látnivalóinknak.

Továbbá, szükség mutatkozik a nyugati értelemben vett falusi turizmus kialakítására és fejlesztésére. Városaink az építészeti emlékekre és a különböző szolgáltatásokra (színház, szórakozóhelyek stb.) támaszkodva képesek fejleszteni turizmusukat. A magyarság nagy része falusias környezetben él. Ebből kell meríteni ihletet, és a falusi vendéglátás kiépítésén kell dolgozni. Ehhez szövetségbe kell tömörülniük ezeknek a vállalkozó szellemű egyéneknek, nem számít, hogy valaki fiatalon vagy akár nyugdíjas korban fog hozzá. A helyi népi jellegzetességekre, a gasztronómiára, az alföldi tájra és a nyugodt környezetre építve megvalósítható a falusi turizmus projektuma. Nem szabad hagynunk, hogy a legfőbb nevezetességeinket (pl. tavaink, kastélyaink, templomaink, természeti övezeteink stb.) kisajátítsák, vagy feledésbe lökjék.

Az MRM olyan egyénekkel igyekszik felvenni a kapcsolatot, akik képesek lesznek magyar befektetőket és általuk turistákat vonzani Délvidékre. Csak így mutathatjuk meg, milyen erőtartalékok, természeti szépségek és egyéb értékek rejlenek a környezetünkben. Ez magyar örökség, amit meg kell őriznünk, de tovább is kell, hogy adjuk. Idegenforgalmi kiadványok révén és a turizmusba befektetők vonzásával mindezt idővel meg lehetne valósítani.

Megosztás
You are here Irányelvek Idegenforgalom és vendéglátás