MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

László Gyula a szabadkai VKT-n: "Vonják össze a közvállalatokat, ne nyúzzák a polgárokat"

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

a djula129A szabadkai városi képviselő-testület mai ülésén gyakorlatilag a pártpolitikai foglalkoztatás kérdése került előtérbe, hivatalosan: a közvállalatok eddigi igazgatóinak és felügyelő bizottságainak menesztéséről és az újak kinevezéséről.

A fotelok maradnak, az ülepek változnak.

A VKT maratoni ülésén a közvállalatok ügyviteli programjait is megvitatták. Ebból kifolyólag (az említett kinevezésekkel együtt) nem kevesebb mint 62 napirendi pont került terítékre - az eredetileg tervezett 38 helyett.

A közvállalatok vezetőinek (pártvonalon) történő cseréje természetesen az alkalmazottak, azaz a káderállomány kisebb-nagyobb felforgatásával jár. A sógorok, a komák és a jóbarátok elhelyezése pedig a tanácsnokok többsége számára egyáltalán nem közömbös kérdés, ezért nem csoda, hogy sok volt az elkeseredett, de ugyanakkor meddő vita, a törvényességre-törvénytelenségre való hivatkozás.

Ebben a témakörben egy konkrét és értelmes feszólalás hangzott el. László Gyula, a Magyar Remény Mozgalom (MRM) tanácsnoka ezúttal is emlékeztetett pártja jól ismert és teljesen logikus álláspontjára, mely szerint az összes közvállalatot össze kellene vonni.

Mint mondta, ha egy nagy közvállalat működne a rengeteg kisebb helyett, ma nem 62, hanem legfeljebb 30 napirendi pont kerülne megvitatásra.

Szavai szerint már az is több tízmillió dinár megtakarításához vezetne, ha a közvállalatok nem fizetnének egymásnak (egymás között) általános forgalmi adót. Arról nem is beszélve, hogy az ésszerűbb gazdálkodásnak köszönhetően a szolgáltatások olcsóbbak és színvonalasabbak lennének. Jelenleg minden méregdrága, a polgárok pedig joggal elégedetlenek az árakkal és a minőséggel egyaránt.

Pozitív példaként említette Debrecent, ahol hosszú évek óta egy közvállalat hatékonyan és közmegelégedésre folytatja tevékenységét.

DélHír Portál – www.delhir.rs

Megosztás
You are here Képviselőink írták László Gyula a szabadkai VKT-n: "Vonják össze a közvállalatokat, ne nyúzzák a polgárokat"