MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

László Bálint: ,,Itt állok, másként nem tehetek!"

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Kedves barátaim, délvidéki magyar fiatalok! 166 éve annak, hogy március 15-én kitört a magyar forradalom. Azt a forradalmat fiatalok robbantották ki. 12 pontban fogalmazták meg követeléseiket. Hogy csupán néhányra emlékeztessek:

- Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését!

- Törvény előtti egyenlőséget!

Ők érvényt is szereztek ezeknek a követeléseknek.

Az ünnepnek mindig megvan az üzenete a jelen számára. Mit üzennek nekünk, nektek a márciusi ifjak?

Talán elvárják tőlünk, hogy feltegyük a kérdést: mit tettünk azért, hogy magyarságunkat megőrizzük, új tartalommal gazdagítsuk, hogy továbbadjuk az utókor számára? Nehéz dolog, és kínos számvetés ez a mai globalizált világban, amikor megélhetési gondokkal küszködünk, a hatalom pedig - legyen az idegen vagy saját - naponta elhúzza előttünk a mézes madzagot.

Európában megbuktak a diktatúrák, az utolsó talán éppen most éli végvonaglását. És mégis, a múlt kísértetei új alakban újra és újra feltámadnak, körülöttünk fennen hirdetik, hogy aki nem velünk, az ellenünk! Boszorkányüldözést folytatnak a másként  gondolkodókkal, főként, ha azok hangot is adnak véleményüknek.

Mert haza ott van, hol…. mondjátok meg ti, mit jelent számotokra a haza. Nézzetek a szívetek, a lelketek mélyére,és bátran vállaljátok fel azt az álmot, melyet ott találtok. Petőfitől tudjuk, az álmok nem hazudnak. Petőfi így írta: hol jog is van! És a legenda azt mondja, Petőfi nem alkuszik, mindig igazat mond!

A márciusi ifjak is tudtak szórakozni, mulatni, de tudtak kötelességet is teljesíteni, ha kellett, életet is áldozni. Ez a pillanat ezt nem követeli meg tőlünk, de számon kéri a felnőtt döntéseket, a harcot azért, hogy mindannyiunknak, minden magyar ifjúnak, a délvidékinek is biztonságos és erős otthona legyen itt és ezzel együtt Európában.

Kívánok mindenkinek jó szórakozást, abban a tudatban, hogy vasárnap is eszetekbe fog jutni: itt állok, másként nem tehetek!

Most pedig, kérlek, köszöntsétek sok szeretettel az 15 éves felállását ünnepelő zseniális zenekart, az Ismerős Arcokat!

László Bálint, az MRM elnöke

Zenta, 2014. március 15.

ELHANGZOTT ZENTÁN, A ZEPPELIN CLUBBAN AZ ISMERŐS ARCOK JUBILEUMI KONCERT MEGNYITÓJÁN!

Megosztás
You are here Képviselőink írták László Bálint: ,,Itt állok, másként nem tehetek!"