MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Óbecsei MRM: Lobogjon a székely zászló községünkben is!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Most, amikor a világ számos pontján emelik fel az emberek szavukat a Romániában élő magyar kisebbség jogai mellett és a székely autonómiáért tüntetnek több kontinensen, amikor széles tömegek tiltakoznak nemzettestvéreink jogfosztottsága ellen, amikor több száz település áll ki világszerte a székelység nemzeti jelképeinek használata mellett és amikor a lelkében minden nemzetben gondolkodó magyar maga is kicsit székellyé válik, akkor az összmagyar összefogás jelképeként Óbecse község sem maradhat rest. Ezért a Magyar Remény Mozgalom Óbecse Községi Szervezete megkéri Knézi Pétert és az általa vezetett Óbecse Községért Polgári Csoportot, hogy vállaljon szolidaritást a székelységgel.

 

A Knézi úr vezette társadalmi szervezet a Zemplénért Civil Szervezetek Szövetségének a meghívására csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek során kitűzték a székely zászlót Sátoraljaújhelyen. Ezért arra kérjük az Óbecse Községért Polgári Csoport elnökét, Knézi Pétert, hogy az óbecsei KKT elnökeként ne csak az Anyaországban, de itthon is kövessék a jó példát és vállaljon szolidaritást a székelyföldi magyarsággal, ennek megfelelően pedig helyeztesse ki a székely zászlót Óbecse Városházának homlokzatára.

Szabó Dezső költőnk szavai máig aktuálisak, miszerint ,,minden magyar felelős minden magyarért". Hát mutassuk meg, hogy a messziről jött ember nem csak ,,vendégségben” mond és tesz amit akar, hanem itthon is jó példával jár elő.

Az MRM Óbecsei Községi Szervezetének nevében,

Zubcsik Gábor, községi elnök

Óbecse, 2013. március 11.


Megosztás
You are here Közlemények Óbecsei MRM: Lobogjon a székely zászló községünkben is!