MRM

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jogvédelmi pályázat a magyarellenes jogsértések kivizsgálásának támogatása érdekében

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Megjelent a Kisebbségi Jogvédő Intézet pályázata, amelynek keretében az Intézet anyagi támogatást nyújt a határon túli magyarok jogsegélyében kiemelkedő szerepet vállaló jogtanácsosoknak, ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak és civil jogvédő szervezeteknek.

Pályázatot nyújthatnak be mindazok a határon túli honosságú vagy illetékességű ügyvédek, ügyvédi irodák, jogtanácsosok és civil jogvédő szervezetek, akik hozzájárulnak a külhoni magyarokat magyarságukkal összefüggésben ért jogsérelmek feltárásához és/vagy annak orvoslásához, jogvédelem biztosítása útján.

A pályázat három megnevezett tevékenység támogatására nyújtható be: konkrét ügyben történő jogi segítségnyújtás költségeinek megtérítése, illetve még fel nem tárt esetek dokumentálására, valamint pályázatot lehet benyújtani a határon túli magyarságot magyarsága miatt ért jogsérelem miatti jogvédelem ellátására és szervezésére irányuló állandó tevékenység támogatására.

A Kisebbségi Jogvédő Alapítvány 2012 júniusában állt fel, ezzel párhuzamosan jött létre az Alapítvány operatív szerve, a Kisebbségi Jogvédő Intézet. Az alapítvány létrejöttének célja, hogy ösztönözze a kisebbségi jogok európai és nemzetközi dimenzióinak tanulmányozását, támogassa a jogsértések feltárását és dokumentálását, a jogsérelmekkel kapcsolatos eljárást. Kiemelt feladata továbbá a fiatal jogászok megfelelő képzése, hogy olyan szakértői gárda jöjjön létre, amely magabiztosan jár el kisebbségvédelmi kérdésekben.

KIM Nemzetpolitikai Államtitkárság Stratégiai Tervező és Tájékoztatási Főosztály

Megosztás
You are here Pályázatok Jogvédelmi pályázat a magyarellenes jogsértések kivizsgálásának támogatása érdekében