MRM

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

PODRŽITE UČEŠĆE LISTE NACIONALNIH ZAJEDNICA NA IZBORIMA! (SRB)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookTwitterIWIWGoogle bookmark

Pokret mađarske nade, Građanski savez Mađara, Stranka mađarskog jedinstva, Bošnjačka demokratska zajednica i Demokratska zajednica Hrvata u cilju zajedničkog nastupa na vanrednim republičkim izborima, koji će biti održani 16. marta 2014. godine, formirali su koaliciju pod nazivom  Lista Nacionalnih Zajednica.

Za učešće na izborima potrebni su potpisi podrške, koje u veoma kratkom roku treba predati Centralnoj izbornoj komisiji.

Lista Nacionalnih zajednica poziva sve građane da je svojim potpisima podrže. Osim na organizovanim, unapred oglašenim punktovoma, odnosno lokacijama na kojima se potpisi prikupljaju, lista se može podržati i na dole opisan način, uz sledeće uslove:

-          da potpisnik raspolaže važećom ličnom kartom;

-          da u protekle tri nedelje svoj potpis nije dao drugoj listi;

-          da je napunio 18 godina života i stekao pravo na učešće na izborima u Srbiji.

Postupak pojedinačne podrške:

 1. U 2 neizmenjena primerka odštampati formulare (mogu se preuzeti u formatima WORD, PDF ili JPEG jednim klikom ovde!).
  1. Na oba primerka ispuniti sledeća polja ispod reči БИРАЧ: презиме и име, ЈМБГ, пребивалиште и адреса становања (sve treba ispuniti onako kako stoji u ličnoj karti).
  2. Zatim potpisnik ili potpisnici sa ispunjenim formularima i važećom ličnom kartom treba lično da se pojave na bilo kojem sudskom (NE opštinskom ili gradskom) odeljenju za overu i zatraže overu bilo kojeg sudskog overivača.
  3. Zatim pred zapisiničarem treba potpisati oba primerka i po jednom se potpisati u knjizi overivača, a potom uplatiti taksu za overu u vrednosti od 50 dinara (koalicija će ovaj trošak – po želji – svakome naknadno podmiriti).
  4. Od dva potpisana primerka, jedan (originalni) primerak biće vraćen potpisniku, koji što pre treba poslati na sledeću adresu: Pokret mađarske nade – R. Srbija, 24105 Subotica, ul. Mikloša Radnotija 37. (U kovertu možete staviti i poruku sa podatkom o kontaktu putem kojeg bi vam bila podmirena taksa za overu).

 
DOWNLOAD

Najlepše Vam se zahvaljujemo na podršci!

U ime Liste nacionalnih zajednica,

Pokret mađarske nade (PMN)

Megosztás
You are here Srpski sadržaj PODRŽITE UČEŠĆE LISTE NACIONALNIH ZAJEDNICA NA IZBORIMA! (SRB)